Kurssiesittelyt

KURSSIT PENNUILLE:

Pikkupentujen leikkikoulu
Pikkupentujen leikkikoulu on tarkoitettu pienten pentujen ”esikouluksi” tulevaa koulutusta varten. Kurssilla on aina lyhyt, noin vartin, opiskeluosuus, jossa harjoitellaan jo tärkeitä arkipäivän asioita pienessä mittakaavassa. Loppuaika on leikkikoulua, jossa pennut pääsevät turvallisesti harjoittelemaan suhteiden luomista toisiin pentuihin ja leikkimään keskenään. Kurssi on tarkoitettu alle 5 kk ikäisille koirille. Kurssille mahtuu 6 koiraa, ja sen kesto on 4 kertaa. Kurssin hinta on 50 euroa.

Fiksu pentu -kurssi
Kurssilla harjoitellaan kaikkia pennun tarvitsemia perustaitoja arkielämään, kuten kontaktia, hihnakäytöstä, paikallaoloa, luopumista ja luoksetuloa. Kurssi on tarkoitettu 4-12 kk ikäisille koirille. Kurssille mahtuu 6 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 65 euroa.

Harrastava pentu -kurssi
Kurssilla tutustutaan eri koiralajien alkeisiin, jotta voisit itse löytää helposti sopivan lajin jota on kiva harrastaa. Kurssilla tutustutaan mm. Tokoon, Rally-tokoon, Agilityyn ja NoseWorkiin. Kurssi on tarkoitettu 4-12 kk ikäisille pennuille, joiden omistajat ovat aikeissa harrastaa koiran kanssa, ja/tai ovat harrastaneet jo edellisen koiran kanssa jotain lajia. Kurssilla harjoitellaan harrasteiden lomassa myös tärkeimpiä arkielämän taitoja. Kurssille mahtuu 6 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 70 euroa.

Pentuagility -kurssi
Kurssilla harjoitellaan agilityn alkeita pennulle sopivilla tavoilla. Keskitytään tekniikoiden ja koordinaatiokyvyn kehittämiseen, kohteiden ja kontaktien harjoitteluun sekä tutustutaan esteisiin turvallisesti. Kurssilta saa hyvät valmiudet agilityn jatkokursseihin! Kurssi on tarkoitettu 5-12 kk ikäisille pennuille. Kurssille mahtuu 6 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 80 euroa.

KURSSIT NUORILLE KOIRILLE:

Fiksuksi aikuiseksi -kurssi
Kurssilla harjoitellaan kaikkia nuoren tai ”teini”koiran tarvitsemia perustaitoja arkielämään, jotka ovat murrosiässä saattaneet muuttua hieman haasteellisiksi. Harjoittelemme mm. kontaktia, hihnakäytöstä, paikallaoloa, luopumista ja luoksetuloa. Kurssi on tarkoitettu 1-3 vuotiaille koirille. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 70 euroa.

Kiva Koirakansalainen -kurssi
Kurssilla harjoitellaan Kiva Koirakansalainen -testiin tarvittavia taitoja. Kuukauden sisällä kurssin päättymisestä järjestetään aina myös Kiva Koirakansalainen -testi, johon kurssille osallistujat saavat osallistua alennettuun hintaan (15 euroa). Kurssilla harjoitellaan kaikkia testin osa-alueita mm. vieraan ihmisen ja koiran kohtaamista, paikallaoloa, istu- ja maahan-käskyjä sekä seuraamista ja hihnassa kulkemista. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Lisätietoa Kiva Koirakansalainen -testin sisällöstä löydät täältä. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 65 euroa.

ARKI- JA AKTIVOINTIKURSSIT KAIKENIKÄISILLE KOIRILLE:

Arkitemput ja aktivointi -kurssi
Kurssilla opetellaan naksuttimen käyttöä, ja sen avulla harjoitellaan koiran kanssa arkipäivän aktivointia ja hyödyllisiä temppuja. Kurssille ei ole minkäänlaisia ikärajoja, eikä aiempaa osaamista tarvita. Kurssille mahtuu 6 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 65 euroa.

Hihnakäytös ja kontakti -kurssi
Kurssilla perehdytään hihnakäytöksen haasteisiin; vetämiseen, ohituksiin ja näihin liittyviin pulmiin. Haasteita voi olla jo olemassa, tai kurssille voi tulla myös ennaltaehkäisemään esimerkiksi koiran murrosiän ongelmia. Kurssille mahtuu 4 koiraa, ja sen kesto on 4 kertaa. Kurssin hinta on 60 euroa.

Häiriöt & houkutukset -kurssi
Kurssilla perehdytään koiran elämän häiriöiden ja houkutusten aiheuttamiin haasteisiin. Kurssilla harjoitellaan mm. ruoasta ja leluista luopumista, toisten koirien läsnä ollessa rauhoittumista sekä koiran ja ohjaajan keskinäisen kontaktin vahvistamista. Kurssille mahtuu 6 koiraa, ja sen kesto on 4 kertaa. Kurssin hinta on 60 euroa.

KESÄKURSSI: ArkiApu
Kurssilla harjoitellaan tehokkaasti arkirutiineja helpottavia asioita, kuten kontaktia, peruskäskyjä, paikallaoloa sekä hihnassa kulkemista. HUOM! Jos koirallasi on perustavanlaatuisia ongelmia hihnassa vetämisessä tai toisten koirien ohittamisessa, suosittelemme ennemmin ”Hihnakäytös ja kontakti”-kurssia! ArkiApu- kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 3 kertaa. Kurssin hinta on 45 euroa.

KESÄKURSSI: Luontoon koiran kanssa!
Kurssilla harjoitellaan koiran perushallintaa luonto-olosuhteissa, kuten paikallaoloa, luoksetuloa ja vierellä kulkemista ja näiden kaikkien yhteydessä erilaisten häiriöiden, kuten linnun äänien ja metsän mielenkiintoisten hajujen sietämistä. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 3 kertaa. Kurssin hinta on 45 euroa.

Seikkailukurssi
Kurssilla käydään joka kerta erilaisella retkilenkillä. Käydään kaupungissa, metsissä ja maaseudulla, ja yritetään kerätä mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia. Seikkailukurssi sopii hyvin jatkoksi ”Tavoitteena reipas ja rohkea”- sekä ”Hihnakäytös ja kontakti”-kursseille. Seikkailukurssille tultaessa koiran tulisi osata hieman hihnakäytöksen alkeita. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 4 kertaa. Kurssin hinta on 60 euroa.

Tavoitteena reipas ja rohkea -kurssi
Kurssilla harjoitellaan pääsemään koiran ujoudesta tai jännityksestä pikkuhiljaa eroon. Harjoitellaan kohtaamaan toisia koiria sekä tilanteita tai asioita jotka saattavat pelottaa tai jännittää. Kurssilla harjoitellaan myös naksuttimen käyttöä. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 65 euroa.

HARRASTEKURSSIT KAIKENIKÄISILLE KOIRILLE:

Koukkuun koiraharrastuksiin -kurssi
Kurssilla tutustutaan eri koiralajien alkeisiin, jotta voisit itse löytää helposti sopivan lajin jota on kiva harrastaa. Kurssilla tutustutaan mm. Tokoon, Rally-tokoon, Agilityyn ja NoseWorkiin. Kurssille ei ole minkäänlaisia ikärajoja, eikä aiempaa osaamista tarvita. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 70 euroa.

Agilityn alkeet-kurssi
Kurssilla harjoitellaan agilityn alkeita ihan alusta alkaen. Tälle kurssille tultaessa sinulla eikä koirallasi tarvitse olla mitään kokemusta agilitystä tai muista lajeista. Kurssilla tutustutaan esteisiin ja harjoitellaan erilaisia tekniikoita sekä koiralle että ohjaajalle. Kurssin avulla saat agilitystä mukavan uuden harrastuksen ja hyvät valmiudet jatkokursseille! Kurssille voivat osallistua kaiken ikäiset (yli 1 v, alle 1-vuotiaille suosittelemme pentuagilityä), rotuiset tai roduttomat koirat, pääasia että koira on perusterve (esim. selkä- ja nivelvaivaisille koirille emme suosittele agilityn harrastamista). Kurssille mahtuu 6 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 85 euroa.

Jäljestyksen alkeet
Kurssilla harjoitellaan metsä- ja peltojäljen alkeita. Kurssi soveltuu kaikenikäisille ja –rotuisille koirille. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 3 kertaa. Kurssin hinta on 50 euroa.

KESÄKURSSI: Metsäagility
Kurssilla harjoitellaan koiran kehonhallintaa ja koordinaation kehittämistä maasto-olosuhteissa, luonnon omilla ”agilityesteillä”. Kurssi sopii kaiken tasoisille yli 1-vuotiaille koirille, ei siis tarvitse olla agility-kokemusta ennestään. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 3 kertaa. Kurssin hinta on 45 euroa.

Kilpatokon alkeet -kurssi
Kurssilla harjoitellaan Tokon alokasluokan liikkeiden opettamista koiralle. On suositeltavaa, että koira olisi käynyt pentukurssin tai vastaavan peruskäytöskurssin ennen tokoon osallistumista. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 70 euroa.

NoseWorkin alkeiskurssi
Kurssilla harjoitellaan NoseWorkin hajutunnistuksen alkeita. Kurssille tultaessa koiran ei tarvitse osata mitään, eikä tarvitse tulla toimeen toisten koirien tai ihmisten kanssa. NoseWork sopii kaikille koirille iästä tai terveydentilasta riippumatta, myös iäkkäämmille tai kunnon puolesta rauhallisempaa aktivointia tarvitseville koirille. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 75 euroa. Hintaan sisältyy 1 kpl 10 ml Eukalyptys-hajupullo.

Rally-tokon alkeet -kurssi
Kurssilla harjoitellaan Rally-tokon alokasluokan kylttien merkitykset, sekä liikkeiden opettamista koiralle. On suositeltavaa, että koira olisi käynyt pentukurssin tai vastaavan peruskäytöskurssin ennen rally-tokoon osallistumista. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 70 euroa.

HARRASTUSTEN JATKOKURSSIT:

Rally-tokon ratakurssi
Kurssilla harjoitellaan Rally-tokon alokasluokan ratoja sekä tutustutaan hieman enemmän sääntöihin ja kisakäytäntöihin sekä syvennetään alkeiskurssilla opittuja taitoja. On suositeltavaa, että koira olisi käynyt rally-tokon alkeiskurssin tai hallitsee muuten alokasluokan kyltit ennen ratakurssille osallistumista. Kurssilta saat valmiudet osallistua Rally-tokon valmennusryhmään kilpailuihin tähtääville. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 4 kertaa. Kurssin hinta on 60 euroa.

Kilpatokon jatkokurssi
Kurssilla harjoitellaan Tokon alokasluokan liikkeiden kokoamista sekä tutustutaan hieman enemmän sääntöihin ja kisakäytäntöihin sekä syvennetään alkeiskurssilla opittuja taitoja. On suositeltavaa, että koira olisi käynyt Kilpatokon alkeiskurssin tai hallitsee suurinta osaa alokasluokan liikkeistä ennen kurssille osallistumista. Kurssilta saat valmiudet osallistua Tokon valmennusryhmään kilpailuihin tähtääville. Kurssille mahtuu 5 koiraa, ja sen kesto on 6 kertaa. Kurssin hinta on 75 euroa.

Nose Work -jatkokurssi ”Kohti Hajutestiä”
Kurssilla keskitytään NoseWorkin hajutestiin valmistautumiseen; laatikkoetsinnän harjoitteluun ja ilmaisuun. Ennen tätä kurssia tulisi olla käytynä NoseWorkin alkeiskurssi, joko meillä tai muualla. Kurssille mahtuu 5 koirakkoa, ja sen kesto on 4 kertaa. Kurssin hinta on 60 euroa.